donderdag 3 juni 2010

print en cut

Een van mijn favoriete functies van de silhoutte is toch wel print en cut. Deze functie betekend letterlijk vertaald printen en snijden. Wat je doet is dat je letterlijk is een document print met je reguliere printer en vervolgens haal je dit document door de silhouette en ga je het uitsnijden. Het is een ontzetten leuke en praktische functie. In de nu volgende beschrijving laat ik je de verschillende stappen zien.

Stap 1:
Je opent een nieuw document en zet de registration Marks aan. Hier voor ga je naar edit. Onderaan vind je het woord registration Marks settings. Deze klik je aan en dan kom je in een nieuw pop up scherm.
Plaats een vinkje bij use registration Marks settings. Klik vervolgens op fitt to document en oke. Zoals je zit zijn op werkblad nu een aantal grijze kaders verschenen. Deze kaders heeft de silhouette nodig om het document te lezen.

Stap 2 laat een bestand

Via silhouette online kun je tegenwoordig veel print en cut bestanden kopen. Je hebt ze in allerlei soorten, journaling cards, de labels en tickets. Door de samenwerking van silhouette met american craft, sei en Cosmo Cricut, zijn ook embeslisment van diverse lijnen nu als print en cut bestand te verkrijgen. Ik heb in dit voorbeeld een aantal bestanden geupload.Als je goed kijk bestaat het bestand uit een plaatje met daarom heen een snij lijn. Vaak is de snijlijn rood. Je kunt het plaatje vergroten en verkleinen naar het formaat van jouw keuze met position settings. Hou bij het plaatsen van je afbeeldingen rekening dat ze niet binnen het raster van de registration Marks komen te staan.

Stap 3 printen
Op de bovenste werkbalk naast het snij icoontje bevind zich ook het icoontje van printen. Klik hier op en dit zorgt er voor dat je de pagina zoals hij nu op je scherm zichtbaar is uit de printer komt rollen.Ik maak voor het snijden van print en cut bestanden meestal gebruik van 180 grams papier. Dat is net wat dikker waardoor het effect gewoon mooiers is dan het standaard printer papier.

Stap 4
Op de uitgeprinte pagina’s zie je nu je registration Marks maar ook de woorden this site First. Dit is de kant die je als eerste laad in je robomaster. Plak je papier niet te hoog op je plakmat. Het lezen van print en cut bestanden gaat met de silhouette sd makkelijker dan met de oude versie. Over het algemeen geld is dat je begin stand net boven het 1ste lijntje rechts in de hoek moet zijn.
Stap 5

Geef je machine opdracht om te snijden. Je zult zien dat de machine gaat zoeken naar de herkennings punten. Eerst rechts op de pagina vervolgens links en dan naar rechtsonder. Wanneer hij dit niet doet en je krijgt een foutmelding betekend dit niet meer dat hij de snijlijnen niet gevonden heeft. Verander de positie van je mes iets en probeer het vervolgens opnieuw. Soms gaat het in een keer goed en soms doe je er 10 keer over.
Wanneer de silhoutte het bestand herkent heeft moet je nogmaals op oke drukken en dan zal de machine beginnen te snijden.

We hebben nu gebruik gemaakt van gekochte print en cut bestanden. Maar je kan het ook zelfs maken. Een voorbeeld daarvan is deze freebie die je hier kunt downloaden.
Veel snijplezier

corinne

3 opmerkingen:

Karin zei

Hai, ik vind dit zo fijn .. ben al een tijdje op zoek naar uitleg hierover. Kan ik dit ook toepassen met de nieuwe software .. ik snij wel al 2 jaar met de Silhouette maar wil ook graag printen & snijden. heb ook de cd's dus moet een keertje gaan zitten en het doen.

groetjes Elise

Anoniem zei

No matter if some one searches for his vital thing, therefore he/she desires to be available that in detail, therefore that
thing is maintained over here.

Here is my web page - repair shop

Anoniem zei

Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other blogs?

I have a blog based on the same ideas you discuss and would really like to have you share
some stories/information. I know my subscribers
would value your work. If you're even remotely interested, feel free to send me an email.

my site - the future of advertising