vrijdag 11 juni 2010

fout in bibliotheek

Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg heeft betrekking over foutmelding in de bibliotheek. Ik heb hiervoor de volgende stappen toegepast
1.. Go to C:\Program Files\ROBO Master\QKView
2. Locate the file called "adslocal.cfg" and double-click to open it
3. You will likely be prompted that Windows cannot open this type of file and will need to click on the "Select the program from a list" option.
4. When a list of programs is displayed, use "Notepad" and open the file by clicking "OK" at the bottom of the screen. A new window should come up.
5. Scroll down to the line labeled "ANSI_CHAR_SET="
6. From the options list below, select the appropriate country or language selection and type it next to "ANSI_CHAR_SET=". (i.e.: ANSI_CHAR_SET=DUTCH)
7. Once you have typed the appropriate language for your computer set up, go to the "File" menu at the top of the window and select "Save"
8. Exit the windowmaar voor dat je begint lees even dit want dit was voor mij de oplossing
Let op, het zal niet altijd zijn dat je de aangegeven regel moet veranderen in

ANSI_CHAR_SET=DUTCH
In mijn geval moest ik er
ANSI_CHAR_SET=Engl(Amer)
van maken (mijn toetsenbord is Engels) en toen was het probleem opgelost!!

wanneer je dit heb toegepast kan je ook je bibliotheek in mapjes indelen. ik heb het nog steeds niet gedaan. Maar misschien zou het wel handiger zijn

dan wil ik jullie nog even deze layout laten zien. De sneeuwpop is gemaakt met 2 kleuren sketch pennen. de overige embellisments zijn gemaakt met het print en cut prinicpe. Dit is zo leuk en zo verslavend.


2 opmerkingen:

Alexandra zei

Bedankt voor de uitleg. Eindelijk kan ik weer gewoon mijn libary openen. Had het al eens aan Silhouette gemaild maar toen werkte het niet. Straks ook maar eens proberen een mapje te maken voor de Print&Cut.
De layout ziet er geweldig uit.

Irene zei

Bedankt voor je uitleg, al is het nog steeds niet gelukt. Vanavond maar aan mijn vriend vragen, die is meer van het technische. Ik werk veel met illustrator om dingen te maken voor de Silhouette omdat ik RoboMaster een raar programma vind. Het enige mooie vind ik nl de Library. Ik zet daar alle 'goede' bestanden in (die ik zelf omgezet heb en die NIET via Inkscape zijn gegaan omdat die de lijntjes in stukjes maakt) Ik zou dan ook graag mapjes willen maken in de Library maar dat lukt nog steeds niet door die foutmelding.

Mooie Lay-out hoor, vind het wel knap dat je al een foto heb van december 2010 ;-) denk dat het 2009 moet zijn.

Groetjes