dinsdag 28 september 2010

schaduw letters

Een functie die ik met mijn silhoutte veel gebruik is het maken van letters al dan niet met en mat. Ook hier in is in studio silhoutee een aantal verbeteringen gekomen.

Ten eerste het kiezen van het lettertype. Ik maakte heel vaak gebruik van word om te kijken wel lettertype het was. dit is nu niet meer nodig.


bij pijltje 1 kies je de functie lettertype. Het scherm veranderd dan en aan de rechterkant bij pijl 2. verschijnt er een overzicht van de fonts die jij op je computer heb geinstaleerd. Je kunt gelijk zien hoe een letter eruit komt te zien. Ik denk dat de overige informatie voor zich spreekt.

als we nu een mat wilde maken moesten we altijd eerst een kopie maken van het woord. Dit is nu niet niet meer nodig je kunt direct op de offset shape knop (nr 3) drukken. alleen deze ziet er anders uit het zijn cirkeltjes om elkaar heen.
zorg wel dat het woord geselecteerd is


wat gelijk opvalt dat er een dikkere rode lijn in beeld komt en een dunnere. Ga weer naar je woord toe en klik erop. je ziet nu ook dat de vervalt en dat er duidelijk een schaduw achter het woord zichtbaar is. Echter dit is nu 1 snijbestand. maar het lijkt mij dat je hem in 2 kleuren wilt. Kies nu voor de functie Ungroup.om de afbeelding uit elkaar te halen. Wil je eerst de mat snijden plaats de letters dan in het grijze gedeelte en herhaal dit wanneer je de letters wil snijden

veel snijplezier

gr corinne

1 opmerking:

Anoniem zei

wow, echt heel mooi.
Ik heb het nagemaakt, en het was geweldig!
Dankjewel voor de itleg