maandag 3 mei 2010

Lijnen andere kleur geven

Veel plaatjes die je online bij silhouette koopt/krijgt bestaan uit meerdere delen. Je wilt ze vaak ook in meerdere kleuren uitsnijden want dat is vaak de bedoeling van het plaatje. Om dit te doen moet je het volgende doen

Eerst de figuur ungroupen.
selecteer het hele figuur vervolgens naar edit en dan de functie ungroup (dez functie staat ook in de bovenste werkbalk 2 vierkantjes met puntjes half over elkaar liggend)Alle delen van het figuur zijn nu apart aanklik baar.

Vervolgens selecteer je het deel dat je een andere kleur wilt geven. Midden onder je werkblad zie je een kleurtje in je scherm staan en een emmertje. je gaat op het het vakje staan met het potlootje er in en doet dubbelklik.Er verschijnt vervolgens een nieuw schermpje. Je kunt hier ook kiezen voor bijvoorbeeld een stippel lijn. Maar om de kleur te veranderen klik je op modify. Er volgt vervolgens een pop up scherm en daar kun je de kleur kiezen. en vervolgens 2 x oke nadat je de kleur gekozen hebtOp deze manier kun je ieder onderdeel een andere kleur geven.

maar dan ben je er nog niet. als je nu op snijden drukt snijdt hij alles nog gewoon uit. Ga vervolgens naar file _____> output settings_____> kies bij de tabjes boven in het verschenen pop up scherm cutting settings. Om vervolgens onderop nonmaals op cuttings settings te kiezen.


Er verschijnt een nieuw pop up scherm met daarin de kleuren die jij geselecteerd heb. stel je hebt 2 kleuren rood en blauw. dan staat achter beide lijnen solid cut en een vinkje er voor. dit betekend dat hij deze beide lijnen in zijn geheel zal uitsnijden.


Maar dit wil je natuurlijk niet want je wilt meerder in meerder kleuren uitgesneden hebben. Haal vervolgens bijvoorbeeld eerst het rode vinkje weg. En druk vervolgens op oke en dan onderin output naar craft robo. Hij gaat direct naar het snij menu. En zal dus alleen de blauwe lijnen uitsnijden. Nadat dit gedeelte is uitgesneden herhaal je dit nogmaals voor de rode lijn (blauwe vinkje weg).

let wel op nu je de figuur ungroup heb zullen alle delen bij vergroten verklein apart als individu gaan. Dit wil je niet want zo krijg je ze nooit gelijk. Selecteer voor vergroten verkleinen eerst alles weer en klik op group. zo is het plaatje weer een geheel. De kleur van de lijnen is dan geen probleem

veel snijplezier

gr corinne

Geen opmerkingen: